MISCAREA FIZICA

„Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanenta”.- Aristotel.

Fiecare dintre noi face, in cursul unei zile, mai multa sau mai putina miscare fizica. Dar nu intotdeauna reusim sa facem suficient de multa miscare pentru ca aceasta sa ne ajute efectiv. Activitatile fizice de zi cu zi sunt activitatile pe care le facem in mod regulat, care pot ajuta la arderea caloriilor, mentinerea puterii si agilitatii, care ne ajuta sa ne mentinem activi. (gradinaritul, aspirarea covorului, spalatul masinii, etc). Exercitiile fizice specializate includ activitati in mod special orientate spre un scop, pentru a mentine “in forma” sistemul cardiovascular, forta, mobilitatea sau echilibrul si agilitatea. ). Avem nevoie de ambele tipuri de exercitii, in scopul de a mentine un nivel optim de activitate fizica.
Inainte de a incepe un program de exercitii fizice specializate, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a stabili eventualele limite pe care organismul dumneavoastra nu trebuie sa le depaseasca. Exercitiile fizice pot fi sigure pentru sanatatea aproape oricui. Cu toate acestea, anumite limitari pot fi impuse persoanelor care sufera de afectiuni cronice, cum ar fi artrita, boli de inima, hipertensiune, diabet, osteoporoza, anumite conditii pulmonare.
A pune la punct un program eficient de exercitii fizice specializate cere timp. Includerea diferitelor exercitii fizice specializate se face gradat, de la usor la greu, de la simplu la dificil. Stabiliti ce activitate va face placere, fiindca un exercitiu fizic nu ar trebui sa fie o corvoada. Gasirea unor activitati care va intereseaza este importanta deoarece este mult mai probabil sa le mentineti pe termen lung. In acelasi timp, puteti incerca si ceva nou. Exista mai multe forme noi de exercitii, care devin tot mai populare si accesibile. Atunci cand este posibil, incercati unele din noile tendinte in fitness. Schimbarile si incercarea de lucruri noi pot ajuta la prevenirea plictiselii, a plafonarii. Activitatea fizica ar trebui sa fie constanta, beneficiile fiind vizibile numai in cazul in care programul este mentinut fara intreruperi sau cu intreruperi minime. Fiecare persoana are o toleranta diferita pentru exercitiul fizic. Daca apare o senzatie de epuizare, programul de exercitii trebuie re-evaluat. Efectuati modificarile pe care simtiti ca le puteti mentine. Puteti adauga mai multe exercitii ulterior, odata ce incepeti sa va obisnuiti. Nu uitati sa zambiti si sa va bucurati de ceea ce faceti! Va dorim spor(t) in toate!
Va invitam sa le cunoasteti pe ADRIANA POTELEANU si JANINA BANICA, instructori la Global Gym Fitness Fun.

miscarea fizica

Comentarile sunt inchise momentan.